Güney Türkistan Federe Bölgesi Başkanı dedi ki..

Aşağıdaki metin Fırat Haber Ajansın sitesinde 'Barzani'den aşiretlere ajanlık uyarısı!' başlığıyla ve Mehmet Nuri Ekinci imzası ile 27 Haziran 2007 tarihinde yayınlandı.

Biçemde çok az değişiklikler yaptım; içerikte ise, bütün yaptığım, metindeki 'Kürt' ya da 'Kürd' kelimelerini 'Türk' kelimesi ile, 'Türk' kelimesini de 'Ecnebi' ile ikame etmek oldu sadece.

Bu ufacık sayılacak değişikliği de sadece deney amacıyla yaptım; yoksa, haberi çarpıtmak gibi bir niyetim olduğundan dolayı değil --orjinaline yukarıdaki linkten erişebilirsiniz zaten.

Barzani'den aşiretlere ajanlık uyarısı!

(27.06.2007) - Güney Türkistan Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Ecnebiye'nin etkisi altında olan Güney aşiretlerini sert bir dille uyardı. Barzani, "dış güçlerin etkisine giren" aşiretlerin bölgede kalmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

ABD'nin Irak'a müdahalesinden sonra Güney Türkistan sahasında istihbarat ve ajanlaştırma faaliyetlerini hızlandıran Ecnebiye'nin Güney Türkistan'daki varlığı tepki toplamaya devam ediyor.

Türk Federe Federe Bölgesi Başkanı Barzani de "dış güçlerin Türkler arası birlik ve beraberliklerini bozmaya izin vermeyeceklerini" söyledi.

'Birliği Bozan Kovulacak' Duhok, Zaho ve Diyana gibi, Güney Türkistan'ın şehir ve kasabalarında istihbarat ve çeşitli askeri çalışmaları yürüten Ecnebiye devleti buradaki aşiretler arasında çelişkiler yaratarak Türklerin birliğini uzun süredir bozmaya çalışıyor.

Son bir yıldır, Ecnebiye'nin bu çalışmaları hızlandırdığına dikkat çeken yerel kaynaklar, üç hafta önce Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin buradaki aşiretlerle bir toplantı yaparak gelişen bu duruma ilişkin tavrı ortaya koyduğunu öğrenildi.

Toplantıda Türklerin birlik ve beraberliklerinin önemine dikkat çeken Türkistan Federe Bölgesi Başkanı Barzani; "bazı dış güçlerin son yıllarda aşiretlerin birlik beraberlikleri bozmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar sonucu Ecnebiye gibi bazı komşu ülkelerin kimi aşiretler üzerinde etkili olduklarını biliyoruz. Bu ülkelerin amacı gelişen Türk halkı arasında kargaşa yaratmak ve aşiretler arası husumet çıkarmaktır" şeklide değerlendirdiği öğrenildi.

İster Türk örgütleri, ister aşiretler arası birliği bozmaya yönelik çalışmaların Türklerin çıkarına olmadığını vurgulayan Barzani'nin "Aramızdaki birliği bozmak istiyorlar, bu hepimize kaybettirir, aşiretine bağlı olmayan biri ister Vali olsun, ister Kaymakam, doktor, mühendis olsun. Birliğimizi bozmaya yönelik her kim olursa olsun onun aşiret içerisinde kalmasına izin vermeyiz" dediği öğrenildi.

Türk Federe Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin bu açıklamasından sonra Diyana kaymakamının görevden alınmasının bu toplantı ile ilişkisinin olup olmadığı öğrenilemezken, Diyana kaymakamının bir süredir yerel hükümet ile bazı sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Türk Federe Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin tepki gösterdiği istihbarat faaliyetlerine benzer çalışmaların Soran mıntıkasında olduğu ve rahatsızlık yarattığı öğrenildi.

Son olarak Süleymaniye'de Ecnebi özel tim güçlerinin silah dolu bir araçla yakalanmaları bu rahatsızlıkları büyüttüğü belirtiliyor.

Hoş bir deney oldu bu bence..

Şu tondaki sözler:

  • "dış güçlerin etkisine giren"ler..
  • "aramızdaki birliği bozmak istiyor" olanlar..
  • "kalmasına izin vermeyiz"ler..
  • "birlik ve beraberliklerini bozmaya izin vermeyecek" olduğumuz..

ve bu haber, Türkiye'de hiç duymadığımız ya da duymayacağımız bir şey değil pek.

İyi de, Türkiye'nin en şikayet edilen yönleri de bu tür şeyler olmadı mı hep?

Peki, o zaman, 'Güney Türkistan'ın farkı ne?

Bu kadar benzerliğimiz varken ayrı kalmamız Allaha reva mıdır? :)