Kassalara...

Basında kalemini satmadığını düşündüğüm çok kişi yok. Satmayanların arasında da, Umur Talu'nun olduğunu düşünürüm hayli zamandır. Yani, pek yeni değil. Aynı fikirde olmadığımız zamanlar çok olmuştur; ama satılık bir kalem olduğunu düşündürtmedi bana. Bunun zor olduğunu biliyorum, ve bunu nasıl başarabildiğini merak ediyorum.

Bu yazısı, "Etkiye tepki!", Sabah'taki köşesinden.. Söylenmesi gereken, ama, söylendiğinde de hemen --bir şekilde-- susturulan 'İsrail Etkisi'ni anlatıyor. Bu detayda özetlenmiş bir yazı ile çok sık karşılaşılmaz bence. Kulak vermek, ve anlamak gerektiğini düşünüyorum.

Mutlaka Hizbullah da propaganda yapıyordur; Hamas da.

Bu propaganda herhangi bir şekilde İsrail etkisi ile yarışabilir mi? Nedir, İsrail etkisi?

İsrail etkisi, mesela sadece Bush döneminde dahi, 11 milyar dolarlık ABD yardımı, 67 milyar dolarlık ABD silahıdır.

İsrail etkisi, misal, şunun bunun silahlarını filan konuşurken, bunu hiç konuşmamak, hiç konuşturmamaktır.

İsrail etkisi, kimi devletler bir kabahat işlediğinde başta silah ambargosu, çoluk çocuk ambargolara maruz kalırken, asla böyle bunun lafının dahi telaffuz edilmemesidir.

İsrail etkisi, bunları tartışmaya kalkıştığımızda üstümüze yapıştırılan antisemit, Yahudi düşmanı etiketidir.

İsrail etkisi, bu etiketi hazırlayıp yalayarak son sürat yapıştıracak düzeyde etkili kişilerin hemen harekete geçmesidir.

İsrail etkisi, bu etiketin korkusundan ötürü otosansür uygulamaktır.

İsrail etkisi, Batı'da liberal-küreselleşmeci-etkin-muhafazakar sağın ve merkez solun önemli bölümünü rehin almak ve onların parası, gücü, iktidarları sayesinde dünyayı rehine kılmaktır..

İsrail etkisi, ülkenizin başbakanını dahi, bir ihale eleştirisini kaldıramayıp sağa sola Yahudi sermayesi düşmanı diye saldırtmaktır.

İsrail etkisi, Filistin'de çoluk çocuk katledildiği sırada, İsrail devletinin batık askeri tröstüne koca tank modernizasyonu ihalesi verilmesini eleştirenleri de, dönemin Genelkurmay Başkanı ağzıyla Yahudi düşmanı diye suçlatmaktır.

İsrail etkisi, nice vicdanlı ve kökten demokrat İsrailli ile dünyanın her köşesindeki Yahudi'nin eleştirilerini dahi yok etmek, ezmek, hainleştirmek ve zihnimizden kaçırmaktır.

İsrail etkisi, Pentagon'dur, ABD'de bir alay düşünce merkezidir, bir kısım yabancı sermayedir, sizi ürküten sıcak para hareketleridir, şartlı dost lobiler ile danışmanlardır.

İsrail etkisi, kendi ülkenizin medyasında size ve en çok da hakikate aşırı yabancı yazılar, haberlerdir.

İsrail etkisi, ezilmişlikten, katledilmişlikten, dışlanmışlıktan, soykırıma uğramışlıktan çıkanları daha da insanlaştırmak değil, tam tersine başkalarına benzer acıları yaşatmaya müsait hale getirmektir.

İsrail etkisi, gerçekten de her yerde ırkçı nefretlerin hedefi olmuş bir halkı karşıırkçı nefretlerle donatmaktır.

İsrail etkisi, katliam yapan bir orduyu masum göstermektir.

İsrail etkisi, o orduyu Batı'nın şımarık ileri karakolu, ABD işgalinin ve işkencelerinin modeli, bizimkinin dostu kılabilmektir.

İsrail etkisi, 40 küsur yıldır Birleşmiş Milletler kararlarını tuvalet kağıdı yapmaktır.

İsrail etkisi, suikast yapıp aferin dedirtmek, herkesi terörist saydırmak, sadece kendi acılarını acı saydırmaktır.

İsrail etkisi, ABD Dış Bakanı Rice gibilerini zımparayla beyazlatmak ve çocuklar katledilirken Yeni bir Ortadoğu diye insafsızlığın doruklarına ve diplomatik ahlaksızlığın çukurlarına taşımaktır.

İsrail etkisi, her bir kayıpta, eşitsiz bir güce ve bomba yağdırarak misli misliyle karşılık vermenin misilleme saydırılması, bu orantısızlığın büyük medyalarda savaş diye yazdırılması ve izlettirilmesidir.

İsrail etkisi, misal Murdoch'tur; her ülkede bir sürü murdoktur.

İsrail etkisi, aklın, vicdanın, yüreğin aslında kolay kolay tahammül edemeyeceği, bu yüzyılın ikinci yarısının en ikiyüzlü ve en acımasız hikayelerinden biridir.

İsrail etkisi, ki aslında, yayılmacı, tahakkümcü, şiddet yanlısı, şoven, hatta ırkçı ve dinci İsrail sağının etkisidir; hakiki antisemitlere, ırkçılara, faşistlere bırakılmayacak kadar insani-vicdani bir isyan ile öfkeye layık, aklı ile kalbini birleştiren kimsenin kabullenemeyeceği kadar tiksinti verici ve faşizandır!

Evet, derhal anti-semitist damgasını yemek riskini göze alarak yazılmış bir yazı bu.

Bu da.