Şok haber: Ağrı Dağında Ermeni bayrağı

Sabah Gazetesinde, bugün, damarlarında zerre kadar Türk kanı taşıyan herkesin kanını donduracak korkunç bir haber çıktı... Belki, hala daha gaflet uykusundan olan, durumun vehametinin farkında olmayan vardır diye buraya almak istedim.

Haber bu: Ağrı'da Ermeni bayrağı.

Haberin tam metnini oradan okuyabilirsiniz, ama, ben kısaca size özetleyeyim de sizin de kanınız donsun, kaynasın ve tepenize fışkırsın, falan filan..

Bu vahim olay kısaca şöyle cereyan etmiş:

27 Ağustos 2006 tarihinde Ağrı Dağına 6 Amerikan Ermenisi öğrenci zibidisi tırmanmış, ve beraberlerinde yurda kaçak (!) soktukları bir Ermenistan bayrağını bizim Ağrı Dağımızın bir köşesine saplamış, üstelik de bunu fotoğraf çekmek suretiyle tespit de etmişler.

Daha sonra, çektikleri bu resimler filan da Ermeni diasporasının gazetelerinde, sitelerinde filan yayınlanmış..

Evet.. En hafif tabiri ile, durum, 'Vay be!'lik bir durum. Yani, 'Bunu nasıl yaparlar, yöneticilerimiz uyuyor mu?' veya 'Biz onlara gösteririz!' durumları..

La havle...

Sabah, gerçi sitenin ismini yanlış vermiş, linki de hiç vermemiş ama, bulmak zor değil. İlgili link şurada, ve gördüğünüz üzere, ya da göremediğiniz üzere, orada bir bayrak var, veya yok. Ben sadece ufuklara yaslanmış engin dağlar sırayla türünden hoş bir manzara görüyorum. Dağın da Ağrı Dağı olduğuna dair yemin de edemem..

Ayrıca, pek de acar bir gazetecilik örneği sayılmaz. Haberin aslı Erivan'da 7 Eylül'de çıkmışmış. Onca zamandır haber olmayıp, Fransa'nın malum basiretsizliğini müteakip haber olması ilginç tabii.

İlginç de, birden fazla ilginçlik var.

Birincisi, bunu burada, Türkiye'de haber yapmanın ne alemi vardı?

Yukarıdaki sitede söylediklerine göre,Amerikan Ermeni Üniversitesidiye adını sanını ilk defa duyduğum bir okuldan, aralarında okulun Çevre Koruma ve Araştırma Merkezi denen bir şeyin başındaki Haroutune Armenian isimli kadın da olmak üzere, cem'an 6 (yazıyla, altı) kişi Ağrı Dağına tırmanmış.

Ve, güya orada bayrak da dikmişler. Ve, hesapta, bu kadın da Ağrı'yı fetheden ilk Ermeni kadın olmuşmuş..

Büyük iş! Büyük marifet! Beş-altı zibidi bir şey yapmışlar –ya da yaptıklarını iddia etmişler. O kadar.

Nerede iddia ediyorlar? Erivan'da, Ermenistan'da.

Yani, kendi tribünlerine oynuyorlar...

Sebebi de, daha henüz 15.ci kuruluş yıldönümünü kutlayan Ermenistan'da bir şey olmak heyecanı yaymak olsa gerek.. Taşıma suyla..

Hadi, Ermenistan'ın ahalisinin böyle bir ihtiyacı olduğunu anlarım; çünkü başka çok şey yok oralarda...Fakat, bizde haber olması niçin?

Bu tür şeyleri burada haber yapmağa ne gerek var?

Bunun yanısıra, daha az olmakla beraber, yine de garip olan, böyle bir zamanda Ermenistan'da bunun haber olması –Ermenistan diyorum, Ermeni diasporası için aynı şeyi söyleyemem, onların tuzu kuru ve bence akılları da bir karış havada– fakat, Ermenistan'da haber yapmak niçin?

Bütün haber, bana, tipik bir provokasyon gibi geliyor –gerçek olup olmadığı hakkında en ufak bir fikrim yok, ve gerçek olsa da olmasa da provokasyon gibi görünüyor... Ya da sabotaj..

Ne yapmak lazım şimdi? Bizim de diasporamız huzur ve heyecan bulsun diye, helikopterleri Ermenistan'ın öbür ucuna gönderip bir bayrak mı dikmeliyiz?

Ya da, bundan böyle, Ağrı Dağına tırmanacakların her tarafı didik didik aranmalı ve soyunda Ermeni kanı olan birileri o civara hiç bir şekilde uğratılmamalı mıdır?

Neresinden baksanız akılla alakası, iler tutar yanı yok..

Başka zamanlardan daha çok, böyle zamanlarda Ermenilere cidden kızıyorum. Bizden hiç farkları yok. Akılları yerine heyecanlarıyla bir şeyler yapıyorlar, ve üç kuruşluk heyecan için bir çuval inciri berbat ediyorlar.

Sonra da dönüp kendime kızıyorum: Akılsızlık cezai ehliyeti ortadan kaldırır, akılsızlara kızmanın bir alemi yok diyerek..

Allah akıl fikir versin..